Хотел Златен Рожен е тризвезден бутиков хотел, разположен в непосредствена близост до Роженския манастир, в центъра на село Рожен, на 6 км от най-малкия град в България Мелник и на 15 км от град Сандански. Районът е известен с мекия си климат, многобройните слънчеви дни и чистия въздух, които гарантират пълноценния отдих на нашите гости.

Хотелът предлага отлични възможности за почивка, спорт и развлечения, както и за винен туризъм и дегустация на вина. Изграден е на три нива и работи целогодишно. Хотел Златен Рожен съчетава типичната за региона българска възрожденска архитектура с лукса и съвременните удобства, гарантиращи комфорт на посетителите.

за нас

На първото ниво на хотела се намира уникална дегустационна зала, в която професионални сомелиери и клиенти могат да извършват дегустации на вина собствено производство.

В механата, разположена на второто ниво, аранжирана в типичен за мелнишкия регион старобитен стил с капацитет от 130 места се предлагат вкусни специалитети от българската национална кухня и богат асортимент от напитки и вина, произведени от собствени лозови масиви.

Третият етаж на комплекса обхваща 12 луксозни двойни стаи и един апартамент, които съчетават уют и комфорт. Хотелът разполага с интернет, кабелна телевизия, телефон и паркинг.

Районът, в който е разположен хотелът, е богат на забележителности, които гостите могат да посетят. Наблизо са Национален парк Пирин, природният феномен Мелнишки скални пирамиди, един от най-големите и добре запазени манастири в България – Роженският.

В близост е и местността Рупите, заедно с храм-паметник Света Петка Българска, както и националният парк-музей Самуилова крепост. И двете забележителности са включени в списъка на Стоте национални туристически обекта.

От първия момент на вашето посещение отзивчивият и квалифициран персонал на хотела ще Ви посрещне с усмивка и ще направи всичко необходимо, за да се почувствате комфортно и да се насладите на почивката си, защото поставяме вашите изисквания и удобство на първо място.

златен рожен

Механа Златен Рожен

Механата е в типичен за мелнишкия регион старобитен стил с капацитет от общо 130 седящи места. Разпределена е на две зали: основна и ВИП зала ЛОВЕН КЪТ, декорирана с красиви пъстроцветни витражи, ловни трофеи, камина и атрактивен ловно-битов дизайн. Механата разполага и с голяма лятна тераса с изглед към неповторимите и уникални Мелнишки пирамиди! Предлагаме вкусни специалитети от българската национална кухня и богат асортимент от напитки и вина произведени от собствени лозови масиви.